måndag 28 mars 2016

År 1987 hade Jairo Narváez, alltid som främsta ändamål att arbeta med ett plastkort som skulle användas på tåg och tunnelbanenäten i Stockholm

Under den tid man arbetar med plastkortet Jairo Narváez nystartat ett reklambolag med namn Soto´s Production AB. Jairo Narváez tog hand om alla kontakter, finansiera och  samtliga kostnader, så att proyectet som skulle presenteras senare, kunde genomföras.
SOTO`SPRODUCTION AB, med registreringsbevis för enskild näringsidkare nummer 9-540730-2370-0100  och med näringsverksamhet produktion av konstnärliga alster och idéer samt därmed förenlig verksamhet. (Grafisk design, data programen, grafic data, konstnärliga alster, idèprojekt och rådgivning samt därmed förenlig versamhet, konsult tverksamhet rörande utställnings och mässarrangemang).
För att ordna med reproduktionen av kortets negativ, under samma tid fick Soto´s Production, veta genom ett möte med Rolf Wernerius från Patent – och – Registreringsverket, att plastkortet inte skulle kunna registreras eftersom det är Stockholms Lokaltrafik som har samtliga rättigheter beträffande kartan av tåg och tunnelbanelinjerna i Stockholm.
Med anledninghärav har Soto´s Production, inlett förhandlingar med Stockholms Lokaltrafik som har samtliga rättigheter beträffande kartan av tåg och tunnelbanelinjerna i Stockholm, med anledning härav Jairo Narváez (Soto´s Production) inlett förhandlingar med Stockholm Lokaltrafik för att uppnå en överenskommelse, tecknat den 1987-02-01 och kunna lansera plastkortet på marknaden, från 1987 – 02 -01 till 1987 -08 – 31-  
Under tiden hade Soto´s production inlett förhandlingar mer plasttryckeri för att överlämna nagativen, och kunde börja med de första reproduktionerna. 
Den första Upplagan av Tunnelbanekortet i Fickformat. delades ut i juni, närmare bestämt under veckorna 24 och 25
Den nya Tunnelbanekortet är till för allmänheten och inne håller samhällsnyttig information,
På sidan A Visas en karta över Stockholms Tunnelbana och
På sidan B Visas vägen över lokaltågen.

Det är en service för alla svenska ch utländska turister som reser med tunnelbanan och lokaltågen.
Korten fördelades under morgontimmarna mellan Kl. 07.00 – 10,00. Ett kortställ placeras på spärrvaktens kur och där har resenärerna möjlighet att ta ett Tunnelbanekort.
Kortet delas ut GRATIS!
jaironarvaez54@gmail.com 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.